Oud hout


Hout met een ziel; zo laat onze indrukwekkende collectie meubelen van oud hout zich het best omschrijven. Het grootste deel van onze meubelen bestaat uit oud, gerecycled hout.

Het doorleefde hout wordt rechtstreeks uit Indonesië geïmporteerd, waar het ooit onderdeel was van bijvoorbeeld een huis. Voor het onderhoud van oud hout wordt weinig beits of lak gebruikt, zodat de puurheid van het hout goed zichtbaar blijft.

Hoolweg 1 - Maurik - 0344 691316 - verkoop@woonland.nl

Oud hout


Meer dan één verhaal oud houten deur

Nederlanders vinden oud hout mooi. Dat is geen wetenschappelijke stelling, maar vastgesteld dankzij jarenlange ervaring in de meubelwereld. Oud hout is mooi, het heeft karakter en heeft een doorleefde uitstraling. Je kunt haast zeggen dat het een ziel heeft, want het oud hout dat wij gebruiken voor onze meubelen is ooit iets anders geweest. Niet voor niets bestaat het grootste deel van onze meubelcollectie uit oud, gerecycled hout.

 

Oud teakhout

Dit oude teakhout wordt grotendeels uit Indonesië gehaald. Dat doen we persoonlijk, zodat we het beste van het beste kunnen selecteren. Het heeft geleid tot een rijke verzameling van oud hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van schitterende doorleefde teakhouten meubelen.

 

Selectie oud hout

Het genoemde selectieproces is ook echt nodig, want vaak ligt het oude, prachtig verweerde hout in grote stapels opgetast. Grote hoeveelhede oud hout komen vrij vanwege de sloop van houten huizen. Deze houten huizen worden verruild voor stenen gebouwen, wat door veel indonesiërs gezien wordt als een vooruitgang.

Het selecteren van dit hout vergt nogal wat inspanning. Echter, omdat het aanbod groot is kan kwaliteit gegarandeerd worden!

 

Doorleefd hout

Oud hout draagt de sporen van het verleden. Krassen, deuken, verkleuringen, een spijkergat of andere beschadigingen. Iedere plank, iedere balk heeft een eigen verhaal. Een tafel, een kast of welk meubelstuk dan ook, samengesteld uit oud hout, draagt de sporen van meer dan één geschiedenis in zich. 

Een authentieke, landelijke uitstraling wordt door niets zo goed verkregen als door oud hout. Om het verleden kun je simpelweg niet heen…