(0) items
Winkelwagen 0 items: € 0,00 X


Bunzlau Castle is persoonlijk, eerlijk, stevig, duurzaam en handgemaakt. Het Bunzlau Castle servies heeft een pure look & feel. Woonland beschikt over een grote Bunzlau collectie. Ontdek deze in onze showroom!Bunzlau Castle


Bunzlau Castle producten worden gekenmerkt door de unieke designs, de duurzame kwaliteit en Europese productie. De producten hebben altijd een pure "look & feel" en zijn jarenlang te gebruiken. We proberen een bepaalde samenhang tussen de producten te creĆ«ren, zodat ze een familie van elkaar worden. Vele liefhebbers zijn gaandeweg de Bunzlau Castle producten gaan verzamelen. Zo hebben we Bunzlau Castle servies en textiel. 

Het servies, ook wel bekend als Pools servies, wordt in het zuiden van Polen vervaardigd door maar liefst 376 werknemers die met passie elk kopje beschilderen en bestempelen. Lees meer over de geschiedenis van het Bunzlau Castle servies. Het textiel wordt in Portugal op ambachtelijke wijze geweven en geproduceerd. Dit land staat bekend om haar lange geschiedenis in de katoenverwerking en voldoet aan de hoogste normen en onze kwaliteitseisen. Ieder jaar proberen we met nieuwe Bunzlau Castle servies en textiel decors te komen. Er is altijd wel een nieuw artikel, product of ontwerp waar we ons op toeleggen. Ook dit jaar komen er weer nieuwe artikelen bij die jouw keuken opfleuren en het leven een beetje leuker maken.

De gehele productie van het servies, van klei tot kop, vindt plaats in het zuiden van Polen. Van de maar liefst 376 werknemers is tachtig procent vrouw. Het merendeel van hen werkt op de afdeling Decoratie. Iedere dag worden hier sponsjes met kleine scharen tot verfijnde stempels geknipt. Glazuur zorgt voor de welbekende, duurzame glans op het servies. Maar voordat het zo ver is moet er gebakken worden. Dit gebeurt in een grote, staande, elektrische oven bij een constante temperatuur. Het aardewerk, dat de basis voor het servies vormt, wordt uitsluitend vervaardigd van mineraalrijke, ruwe klei.

Bunzlau Castle servies, ook bekend als Pools servies, mag met recht 'handgemaakt' worden genoemd: slechts enkele machines, waaronder een mengmachine en de oven worden dagelijks gebruikt voor de productie van het 'kale' aardewerk. Op een echte pottenbakkerstafel wordt het aardewerk gevormd en verder bewerkt. Nadat het Bunzlau Castle servies is gedecoreerd, geglazuurd, en afgebakken, wordt het gereedgemaakt voor verzending. Een van de laatste stappen voordat het bij Woonland in de showroom, en uiteindelijk in u keukenkast belandt.

Bunzlau Castle is te wassen in de vaatwasser en hitte/kou-bestendig voor gebruik in de oven, magnetron of vriezer.

Op de hoogte blijven?
Wilt u ons volgen?

Contact

Woonland Interieurs
Hoolweg 1
4021 CN Maurik
T. 0344 691316
Route

Openingstijden:

Ma
13:00-17:30
Di
10:00-17:30
Wo
10:00-17:30
Do
10:00-17:30
Vrij
10:00-17:30
Za
10:00-17:00